Detonation mitt i natten. Handgranat kastades in hos en barnfamilj i Rotebro, men den var egentligen ämnad för en person i en annan bostad i området. Foto: Stefan Källstigen

Ännu ingen gripen för sprängningen i barnfamiljs bostad

Polisen arbetar hårt för att lösa de grova våldsbrott som skedde i Rotebro i förra veckan – då en handgranat kastades in i en bostad i centrala Rotebro natten till måndagen och en bostad besköts alldeles i närheten natten mot fredagen – men hittills har ingen gripits.

  • Publicerad 08:33, 29 sep 2021

– Vi har hållet en väldig massa förhör i ärendena och knackat dörr i området. Vi har även en hög polisiär närvaro i området, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

Polisen: Handgranat kastades in i fel lägenhet

Utöver de allvarliga brotten i Rotebro har det även skett flera liknande brott i Upplands Väsby den senaste tiden: Två skottlossningar mot bostäder i Odenslunda och en sprängning utanför en lägenhet i Väsby centrum.

Skottlossning mot bostad i Rotebro

En person häktad

Varje ärende utreds separat, men utredarna har nära kontakt och polisen utesluter inte ett samband mellan dem, berättar Daniel Wikdahl.

– Vi har ingen frihetsberövad när det gäller skjutningen på Maria Krantzons väg eller sprängningen på Dragonvägen, men när det gäller skjutningen på Fruängsvägen sitter en person häktad sedan den 24 september misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan, säger han.

Anki Elken (SP) vill ta ”Sluta skjut” till Sollentuna

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Corona: Ökad smittspridning för tredje veckan i rad

Nyheter 53 nya fall konstaterades i vecka 41 53 nya smittade av corona konstaterades i Sollentuna under vecka 41, enligt Folkhälsomyndighetens senaste siffror. Det innebär ökad smittspridning i kommunen för tredje veckan i rad, även om den...torsdag 21/10 16:15

Jämn rysare när politiker sa nej till att sälja skolbyggnad

Nyheter Styrande majoriteten var splittrad i frågan Det var ovisst in i det sista och omröstningen blev jämn när kommunstyrelsen i förra veckan sa nej till försäljningen av fastigheten i Rotebro där förskolan Kokalite ligger.torsdag 21/10 6:20