Johanneberg

Planerna på att bilda band tillsammans hade funnits länge, men först 2021 blev Ankomst officiellt.

– Variationen och experimentlusten i våra låtar är stundtals stor, från 80-tals nostalgi, Italodisco/HiNRG/Nu-Disco till mer modern synthwave. Men vi lägger alltid stor fokus och mycket tid på en levande och organisk ljudbild, både på sång och instrument, säger Mikael.

Att hans stora intresse för synthar har påverkat valet av musikstil sticker han inte under stol med då han med sin ingenjörsbakgrund även bygger egna.

Lokala motiv

Efter ett par singlar kom debutalbumet Bortkopplad för drygt ett år sedan, bandet gjorde allt på egen hand och släppte en limiterad utgåva som snabbt gick åt.

– Vi har hela tiden strävat efter att försöka ha lokala motiv på våra omslag och Johanneberg har varit ett stort tema i och med att vi bor där. Det är också där vår vän Erik Hagman brukar fotografera oss.

Ankomst – hela bandet på plats utanför Kopparbunken på Chalmers.

Ankomst – hela bandet på plats utanför Kopparbunken på Chalmers.

Erik Hagman

Mest utmärkande omslaget till Bortkopplad där bilden togs vid Chalmers "Kopparbunken" – ett stilrent CD-omslag i form av digipack.

Letar spelningar

Efter en hyllad debutspelning på Potatisen förra sommaren är bandet på jakt efter fler spelningar. Inte minst på hemmaplan.

– Det hade det betytt väldigt mycket för oss. Vi står lite i kontrast till de mer etablerade, äldre synthbanden och indiepopen som är stor i Göteborg. Men samtidigt har vi nog en fot i båda världarna och kanske någon mer...

Framöver lovar Mikael och Jenny lite smått och gott, bland annat kommer en nyrelease av debutalbumet med nytillkomna låtar och fredag 13 september agerar Ankomst support till klassiska Trans-X på Charles Dickens i Helsingborg.