Under sin karriär slog Bengtsson svenskt rekord både utomhus och inomhus. Det sistnämnda har hon fortfarande. Hon deltog också i tre OS, tog 14 SM-guld, tre EM-brons och fick flera höga VM-placeringar. Tidigt i sin karriär satte hon både ungdomsvärldsrekord och juniorvärldsrekord.

Beslutet tog hon för en tid sedan. Under måndagen blev det officiellt, något DN var först med att skriva om.

Såg på tv

Nu ska Angelica Bengtsson ägna sig åt livet vid sidan av friidrotten. Hon studerar bland annat fysikerprogrammet i Växjö.

– Jag tittade på Diamond League-finalen. Och då kände jag lite att jag hade velat vara där, men sedan kom jag på att jag vara ville vara där och träffa och heja på de andra, inte så mycket hoppa själv. Jag känner mig trygg i beslutet, säger hon till Mitt i.

Inför OS i somras bröts samarbetet mellan Angelica Bengtsson och hennes tränare Peter Widén.

Har uppbrottet påverkat ditt beslut?

– Det skulle ju innebära att jag behövde starta om med en ny tränare. Så på vis lite grann. Men jag hade redan förvarnat Peter inför OS att jag kanske inte orkar fortsätta efter OS. Det är en stor ansträngning som krävs och prestationsångest. Jag har inte motivationen.

https://www.mitti.se/nyheter/flest-hasselby-deltagare-pa-over-20-ar-i-os-truppen/repugl!Y3t664WuDcyTBp33fFCbg/

Hässelby SK hyllar

För några dagar sedan fick Hässelby SK beskedet.

– Angelica har idrottsligt varit en frontfigur i klubben. Hon har också varit enormt duktig på att vara närvarande på de arrangemang klubben gjort. Hon har bland annat varit med på våra sommarskolor när barn testar olika grenar och alltid ställt upp i lag-SM när vi behövt henne. Vi kan bara tacka henne för allt hon gjort för klubben, säger Rasmus Olofsson, elitansvarig i klubben.

Även Angelica Bengtsson har varma minnen från Hässelby SK.

Vad minns du med mest värme från Hässelby SK?

– Min första seniortävling som var i Globen 2011. Jag kände klubbens stöd och de hade ordnat med ett band som spelade min favoritlåt under tiden jag hoppade. Det blev tre juniorvärldsrekord i samma tävling av det. Det var superhäftigt, säger hon om tävlingen där hon slutligen tog 4,63 meter.

https://www.mitti.se/nyheter/hsk-stjarnan-angelica-bengtsson-har-os-i-siktet/repsfs!8G94D4DQHc@SU3XtTBZBfA/