Under sportlovet erbjuder Skärholmens sim- och idrottshall barn och unga mellan 7 och 20 år att prova på mängder av nya aktiviteter exempelvis capoeira, fäktning, basket, pingis och taekwondo. Och dans för barn och unga med funktionsvariation. Det finns även särskilda tider enbart för tjejer. 

Unga från 11 år har också möjlighet att prova på olika gruppträningspass och att träna med instruktör i gymmet.  

Simhallen arrangerar även aktiviteter som hinderbana, vattenpolo, märkestagning och tipsrunda. 

För exakt program och tider för de olika aktiviteterna kontakta sim- och idrottshallen.

För de som vill ute och röra sig i friska luften finns när det är tillräckligt kallt ute möjlighet att åka skridskor på Vårbergs IP. Det förutsätter dock att det är minusgrader eftersom isen inte är konstfrusen. 

Kultur och pyssel

Även Kulturhuset och biblioteken arrangerar som vanligt flera aktiviteter för barn och unga. I Kulturhuset Skärholmen arrangeras varje dag pyssel och måleri för barn mellan 3 och 13 år i foajén. 

Och i Labbet som är öppet för unga mellan 13 och 19 år på måndag- och tisdagkvällar finns möjlighet att spela VR-spel, filma eller arbeta med musik i studion. På plats finns tekniker och producenter som kan hjälpa till.

Och på Bredängs bibliotek Punkt127 hålls lördagen den 24 februari Mangaklubb där unga mangaläsare får träffa andra unga samt bibliotekspersonal och diskutera sina favoritserier och fika tillsammans. 

Söndagen dem 25 februari samt det 3 mars är det familjesöndag med pyssel och antingen sagostung eller filmvisning. 

Värt en omväg

Förutom lokala aktiviter i Skärholmsområdet finns även sportlovsaktiviteter runt om i staden. Fryshusets Lovely days har exmepelvis prova på drej-kurser, dans, schackskola, skate och cupcake bakning. För ytterligare information gå in på stadens hemsida.