Het. Alexander Holtz valdes som nummer 7 av New Jersey Devils i den första rundan av NHL-draften. Foto: Josefin Andersson

Alexander Holtz från Nacka topp 10 i NHL-draften

Ishockeyspelaren Alexander Holtz från Björknäs valdes av New Jersey Devils som sjunde spelare i den första rundan av NHL-draften natten till onsdagen. ”Stor ära”, skriver han på Instagram.

  • Publicerad 12:21, 7 okt 2020

Björknäsbon Alexander Holtz började som knatte i Boo hockeys hockeyskola. I 12-årsåldern gick han över till Nacka hockey, 2017 fortsatte han till Djurgården och i januari 2019 debuterade han i SHL.

Snart väntar större utmaningar. Natten till onsdagen valde alltså New Jersey Devils honom som spelare nummer 7 i den första rundan av NHL-draften.

”Så jäkla stort”

”Dröm går i uppfyllelse. Stor ära att vara en del av New Jersys organisation. Vi ses Devils-fans!”, skriver han på Instagram.

I normala fall är de hetaste spelarna på plats när NHL-klubbarna presenterar sina val. Men på grund av pandemin genomfördes draften i år digitalt och Alexander Holtz följde hemma hos sina föräldrar i Björknäs.

– Så jäkla stort och så himla stolt över att bli en del av New Jersey Devils, säger Alexander Holtz till Djurgårdens hemsida.