Ridläraren och stallchefen Agneta Dahllöf är Årets Upplands-Broare 2020. Foto: Upplands-Bro kommun

Agneta är årets Upplands-Broare

Årets Upplands-Broare tillkännagavs vid kommunfullmäktiges möte under onsdagen, den 17 februari. 2020 går utmärkelsen till Agneta Dahllöf. Hon arbetar som stallchef och ridlärare hos Upplands-Bro ryttarförening.

  • Publicerad 11:58, 18 feb 2021

Agneta Dahllöf får utmärkelsen i för sitt stora engagemang för ungdomar, både i arbetet inom ryttarföreningen, men inte minst på sin fritid.

– Jag är hedrad av den här utmärkelsen, det är fint att man uppmärksammar när vi är schysta mot varandra i samhället. Det är jättefint, säger Agneta Dahllöf, till kommunens hemsida.

Det är kommunstyrelsens presidium som haft det utmanande uppdraget att välja vem man ville uppmärksamma i år. Bland rekordmånga 19 kandidater fastnade man för Agnetas engagemang och arbete.

Upplands-Bro ryttarförening från ovan. Foto: Upplands-Bro kommun

Pristagaren själv beskriver sig som ”en tjatig vuxen, en extramamma”.

– Många kan nog uppleva mig som lite hård innan de lärt känna mig. Jag är rak och tydlig. Men när jag möter unga som mår dåligt eller behöver stöd – då backar jag inte utan blir i stället nyfiken och tar ett kliv framåt. Jag jobbar här i stallet för att jag gillar hästar – och människor.

På frågan vad som är hennes drivkraft säger Agneta att hon inte är någon moder Theresa, men att hon helt enkelt mår bra av att hjälpa andra. 2016 började hon att hjälpa till och jobba extra på ett stödboende för ensamkommande barn.

– När de skulle flytta vidare så kändes det konstigt att bara släppa dem man lärt känna och kommit nära. Jag har hjälpt till med boende ideellt och stöttat på olika sätt. Några killar bor hemma hos oss, de ingår i vår familj.

– När jag hör folk som tjattrar i köket hemma så mår jag bra, det ger energi. Frågan är egentligen: Varför skulle man inte hjälpa till när man kan? Jag märker ofta att viljan är stor i till exempel sociala medier. Många vill bidra, och gör det i varierande grad, på det sätt som funkar för dem, säger Agneta Dahllöf

Årets Upplands-Broare 2020 – motivering lyder:

Men värme, uthållighet och stort engagemang har Agneta Dahllöf, genom att vara en trygg vuxen, hjälpt unga människor att hantera tillvaron när den är som mest utmanande.

Agneta har genom åren stöttat och uppmuntrat många av kommunens barn och hjälpt dem att finna nya vägar i livet.

Helgens blåljus: Osämja på gymmet ledde till bråk utanför

Två unga män blev osams om redskapen på ett gym i Bålsta. Tjafsandet på gymmet ledde till ett senare slagsmål utanför. Den ene har nu anmält den andre för misshandel.måndag 1/3 12:31

8000 luncher har hämtats ut av hungriga gymnasieelever

Så går matsatsningen i Upplands-Bro. Kommunens satsning på restaurangnäringen och sina distansstuderande gymnasieelever har pågått sedan 18 januari. Mitt i har begärt ut siffror som visar hur lunchsatsningen fortskrider.måndag 1/3 12:24