Det var Norrmalmspolisen som under sju dagar gjorde tillslag på ett flertal adresser runt om i Stockholm. Gripandena genomfördes av polisen i samband med en riktad insats mot prostitution och människohandel.

– Vi kan konstatera att prostitution förekommer på ett stort antal platser, både i och utanför innerstan. Det är tydligt för oss att handeln med kvinnors kroppar är en lukrativ verksamhet för utländska kriminella nätverk, säger Anders Olofsson, insatsledare och yttre befäl på lokalpolisområde Norrmalm, i ett pressmeddelande.

https://www.mitti.se/nyheter/tva-gripna-efter-tillslag-mot-massagesalonger/repuej!YXxWvSmLrVkOxJkbLGj5nw/

Stort mörkertal

Simon Häggström, yttre förundersökningsledare som var med under den tidigare uppmärksammade ”insats Torsk”, menar att det inte ska vara riskfritt att köpa sex i Sverige.

– Det stora antalet män som gripits under en enstaka vecka visar tydligt på att problematiken avseende sexköp är omfattande och mörkertalet stort. Det är därför avgörande att polisen genomför riktade insatser mot sexköpare i syfte att göra Sverige mindre attraktivt för människohandlare och hallickar, säger han.

https://www.mitti.se/nyheter/polisen-berattar-sa-gick-gripandet-av-paolo-roberto-till/lmtic!8984499/