– Sollentuna växer i invånarantal och efterfrågan på bostäder är fortsatt hög, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Moa Rasmusson (L).Förslaget gäller 58 nya lägenheter i två byggnadsdelar, med fem respektive tio våningar, i korsningen Skyttevägen-Ribbings väg.

Ett exploateringsavtal är redan klart mellan kommunen och Sollentunahem AB och bygget är en del av Sollentunahems uppdrag att bygga 1 500 nya hyresbostäder i Sollentuna till 2029.

– Projektet är ett förtätningsprojekt i Edsberg som på ett mycket bra sätt är anpassat till platsen med hänsyn både till det exponerade läget i korsningen och till den intilliggande bebyggelsen, säger Sollentunahems vd Anna Mellström.

Byggstart kan ske 2021

I bottenvåningen på det nya huset föreslås en lokal med cykelverkstad som tillsammans med tydliga entréer ska bidra till en trevlig och trygg gatumiljö, hoppas kommunen.

På fastigheten finns i dag en parkering för 19 bilar. Parkering för de nya bostäderna, och ersättning för de parkeringar som försvinner, tänker sig kommunen ska ordnas genom effektivare användning av befintliga, outnyttjade, parkeringsplatser vid Sollentunahems övriga bostadshus i området.

Beslut om den nya detaljplanen tas i kommunfullmäktige den 10 december och tros vinna laga kraft kring årsskiftet.

Byggstart och produktion beräknas ske från andra halvan av 2021 med möjlig inflyttning i början av 2023.

https://www.mitti.se/nyheter/bygge-stor-hyresgasterna-i-edsberg-vi-behandlas-som-skit/lmtib!8980965/