Foto: Mostphotos

50 bilbatterier har stulits på kort tid

Blev av med plånboken på Coop, ny batteristöld mot Återbruket och så en förare med fyrtal i brott.

  • Publicerad 13:12, 18 jan 2021

Torsdag 14 januari.
Coop Forum.

Stöld. En man i 75-årsåldern var och handlade på Coop Forum i Enköping när han upptäckte att hans plånbok var borta. Anhöriga till mannen kommer till butiken för att hjälpa mannen att leta. De finner det, i butiken. Men då är den tömt. 2 500 kronor i kontanter saknas. Stölden ska ha ägt rum mellan 11.00 och 12.30.

Fredag 15 januari.

Återbruket.

Stöld. Strax före klockan 13.00 på fredagen upptäcks det att 20 bilbatterier stulits från Återbruket i Enköping. Batterierna uppskattas ha en skrotvärde på cirka 4 000 kronor. Det är inte första gången återvinningsanläggningen får påhälsning av batteritjuvar. Nyligen stals 30 bilbatterier från samma ställe.

Lördag 16 januari.

Bergvreten.

Skadegörelse. En privatperson kontaktade polisen efter att denne sett ungdomar klottrat på Bergvretenskolans fasad. Två patruller skickas till platsen. Men de kom försent. De fick inte tag i några ungdomar. Skadegörelsen ska ha ägt rum mellan 20.15 och 20.30 på lördagskvällen.

Söndag 17 januari.

Ekolsund.

Drograttfylleri, narkotikainnehav, brott mot knivlagen, grov olovlig körning.

Klockan 02.50 på söndagsmorgonen stoppar en polispatrull en personbil på E18 mellan Ekolsund och Grillby. Föraren misstänks vara påverkad av narkotika. Vilket ett snabbtest senare visade att han var. Hade hade också narkotika förvarat i ena strumpan. Dessutom hade han en kniv lättillgänglig i bilen. Och så saknade han körkort också. Bilen togs i beslag, och mannen är nu misstänkt för: Grov olovlig körning, drograttfylleri, narkotikabrott genom innehav samt brott mot knivlagen. Den misstänkte är en man i 30-årsåldern hemmahörande i Stockholm.

Tidigare mordförsöksmisstänkt kvinna frias

Nyheter Den unga kvinna som suttit häktad för mordförsök sedan i mitten av januari har släppts på fri fot.fredag 26/2 14:01

Stöld för 400.000 i Fjärdhundra

Nyheter Polisen misstänker att en internationell liga slagit till i Fjärdhundra. Utrustning värd 400.000 kronor har stulits ur en grävmaskin. Polisen vädjar om att få in vittnesuppgifter.fredag 26/2 13:44