Uppstickare. Visionsbild på det Nya Kvarteret och 24-våningshuset som byggs vid det gamla industriområdet. Foto: Ikano Bostad

24-våningshus på gång i Årstaberg

Nu fortsätter utvecklingen av Årstaberg – med bland annat ett 24-våningshus. Första spadtaget för de 320 nya lägenheter togs förra veckan.

  • Publicerad 15:04, 14 maj 2021

Vi ser en nyfikenhet i Årstaberg, och får hela tiden frågor om när nästa projekt kommer

Efter de sex 16-våningshusen i Årstaberg, börjar nu nästa fas i utbyggnaden av området. I slutet av april togs det första spadtaget för 320 lägenheter, inklusive ett 24-våningshus vid det gamla industriområdet.

– Bygget är officiellt igång. I våras började vi med markarbetet, men huset har inte börjat byggas än, säger Josefine Wikström, bostadsutvecklingschef på Ikano Bostad Stockholm söder.

Cirka hälften av de 320 lägenheterna blir hyresrätter och hälften bostadsrätter. Storleken på lägenheterna blir allt från ettor på 34 kvadratmeter till fyror på drygt 100 kvadratmeter. Varken hyra eller bostadspriser är satta än.

Det ska också byggas en förskola med sex avdelningar och en kommersiell lokal, och preliminär inflyttning är under 2023.

Ytterligare en etapp

Därefter ska ännu ett kvarter byggas, och hela området ska stå klart 2029.

Josefine Wikström berättar att man har märkt av ett stort intresset bland invånarna.

– Vi ser en nyfikenhet i Årstaberg, och får hela tiden frågor om när nästa projekt kommer, säger och fortsätter.

– Det är fantastiskt att vi får utveckla den här platsen som är nära vatten, naturen och kommunikationen, säger hon.