Mordutredning. 20-åringen som frihetsberövades släpptes men är fortfarande misstänkt. Foto: Mostphotos

20-åring misstänks för inblandning i mord

En man i 20-årsåldern misstänks vara inblandad i mordet på den man som hittades livlös i ett bostadsområde i Spånga i somras. Åklagaren vill inte säga om 20-åringen är misstänkt för att ha hållit i vapnet.

  • Publicerad 12:00, 22 feb 2021

Polis och åklagare kan ha kommit närmare en lösning på mordet på en ung man som hittades livlös utomhus i ett bostadsområde i Spånga i augusti 2020.

Den avlidne mannen var i 20-årsåldern och hade enligt polisen skottskador.

För en tid sedan anhölls en man i samma ålder, på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre misstankegraden.

Fortfarande misstänkt

Mannen satt anhållen under knappt ett dygn. Han släpptes men är fortfarande misstänkt för mord.

Enligt åklagaren Carl Mellberg kan rubriceringen mord bland annat innebära att en misstänkt är misstänkt för utförandet av brottet eller medverkan i brottet. Om 20-åringen är misstänkt för att ha hållit i vapnet vill åklagaren inte säga.

Ett stort antal förhör har hållits i utredningen.

– Absolut fler än 30 förhör.

Enligt åklagaren har förhören, liksom en del av den teknisk bevisning som hittills hunnit analyseras, lett utredningen framåt.

Vad är det för teknisk bevisning?

– Det kan jag inte säga på grund av förundersökningssekretess.

Detta har hänt

På torsdagsmorgonen den 20 augusti hittades en man i 20-årsålderm livlös i ett bostadsområde i Spånga. Enligt polisen hade mannen skottskador.

En 20-åring anhölls för några veckor sedan på sannolika skäl misstänkt för mord, den högre graden av misstanke vid anhållande och häktning. Han är nu släppt, men fortsatt misstänkt enligt åklagaren.