Vårberg. Våldtäkten skedde i ett bostadshus i Vårberg. Arkivbild. Foto: Claudio Britos

13-årig flicka våldtogs i källare i Vårberg

Den 13-åriga flickan var på väg hem från skolan när hon under knivhot tvingads ner i en källare där hon våldtogs och misshandlades av en 24-årig man. Nu har mannen dömts till fängelse och utvisning.

  • Publicerad 05:00, 26 nov 2020

Det var i september som den 13-åriga flickan överfölls av mannen. Flickan var påväg hem från skolan, men när hon kom in i sin portuppgång i Vårberg knivhotades hon av 24-åringen som tvingade ner henne i källaren där han våldtog henne.

Enligt domen knuffade mannen ner flickan på källargolvet och spottade på henne. Sedan våldtog han henne så att hon började blöda.

När mannen gått ringde flickan polisen som kontaktade hennes föräldrar.

Mår mycket dåligt efter våldtäkten

Efter händelsen har flickan mått mycket dåligt, både fysiskt och psykiskt. Det berättar flickans mamma i tingsrätten. Hon har haft svårt att sova, har mardrömmar och är ständigt väldigt orolig och rädd. Mannen smittade henne även med klamydia.

Skyller på droger

Mannen uppger för Södertörns tingsrätt att han den aktuella dagen hade druckit alkohol och tagit någon slags tablett och därför inte minns någonting. Men tingsrätten är tveksam till att det stämmer, de påpekar också att det inte fråntar honom ansvaret för sina handlingar.

Flickans berättelse stärks dessutom av teknisk bevisning, DNA och läkarintyg.

Döms för flera brott

Södertörns tingsrätt har dömt mannen till fem års fängelse för grov våldtäkt mot barn. Mannen döms även för försök till våldtäkt mot en ung kvinna i Tantolunden. Mannen ska utvisas och får inte återvända till Sverige förrän tidigast 2035.