Beata Ernman med sin mamma Malena spelar Edit Piaf i olika åldrar. Foto: Pressbild

Två generationer Ernman gör Piaf på scen

Beata Ernman gör Edith Piaf på scen. Hennes mamma Malena gör rollen som Piaf, modell äldre. "Det finns ingen jag litar mer på musikaliskt", säger Malena Ernman.

  • Publicerad 14:54, 11 sep 2021

Det finns ingen jag litar mer på musikaliskt och jag inspireras av hennes sångteknik.

Den 19 september 2020 skulle den nyskrivna musikalen Forever Piaf haft premiär på Göta Lejon. Ett drygt år och en pandemi senare är det dags för ett nytt försök.

Nytt premiärdatum är satt till 1 oktober 2021.

Snart 16-åriga Beata Ernman gör musikaldebut där hon spelar Edith Piaf som ung.

– Så länge jag kan minnas har jag dansat och sjungit. Jag har lyssnat på Edith Piaf under min uppväxt men det är först nu jag har fått hela hennes historia. Att få framföra hennes odödliga musik är en dröm som går i uppfyllelse, säger Beata Ernman, säger hon i en kommentar.

Mor och dotter spelar samma kvinna

Den äldre Piaf spelas av Beatas mamma, operadrottningen Malena Ernman.

– Det känns väldigt roligt att få spela tillsammans med min dotter Beata, det finns ingen jag litar mer på musikaliskt och jag inspireras av hennes sångteknik. Jag är också oerhört glad över att få återvända till Göta Lejon och att få jobba med Rikard Bergkvist. Tillsammans kommer vi att få se en helt ny sida av Edith Piaf, säger Malena Ernman.

Medverkar på scen gör också bland andra Björn Kjellman.

Upptäcktes i ett gathörn

Redan under sin korta livstid blev Edith Piaf legendarisk, en av 1900-talets absolut största sångikoner som enligt myten upptäcktes i ett gathörn när hon stod och sjöng.

Hennes drabbande unika röst, hennes älskade sånger och hennes dramatiska liv – en hallick som försökte skjuta ihjäl henne, ett barn som dog och en tillvaro som Frankrikes mest populära artist som dog blott 47 år gammal – har aldrig slutat beröra.

För manus och regi står Rikard Bergkvist som bland annat skrivit och regisserat shower med Magnus Uggla, Pernilla Wahlgren och Brolle, liksom uppsättningar på Göteborgsoperan och Kulturhuset Stadsteatern.

Alla sånger framförs på svenska med översatta texter av Rikard Bergkvist.

Visa merVisa mindre