STHLM

Vår. Det är den tid på året då sotarmössorna börjar sin vandring uppför huvudena på söders gossar för att söka sig till sitt sommarboende.

Från att ha täckt båda gossöronen i den bistra vinterkylan liksom halkar det stickade materialet upp mot hjässan för att blotta det ena örat på sitt värddjur. Här ska den häcka under hela sommarhalvåret innan den migrerar ned mot sydligare breddgrader igen när vintern nalkas.

Detta är faktiskt det tydligaste vårtecknet i huvudstaden så här långt. För till skillnad mot göteborgaren så kastar stockholmaren inte alla kläder så fort den första solen tittar fram. Här syns ännu ingen i skrynkliga nyuppackade shorts bara för att termometern visar +15 grader.

Tvärtom kan den typiska stockholmaren yrvaket upptäcka att det till och med hinner bli midsommar innan dunjackan åker av. Stockholmaren suger istället in våren via utrymmet mellan de alldeles för korta byxorna och kanten på skon. Detta tack vare den till synes strumplösa foten.

I detta utrymme får våren prunka och frodas. Och det sägs ju att mer blottad hud än så behövs inte för att D-vitaminbehovet ska tillgodoses.

Över och ut,