Låt mig börja med ett konstaterande: Journalister mår inte bra om de inte har en deadline nära i tid att kämpa emot. Nyhetspulsen och tidsnöden är den piska och morot vi behöver för att prestera och göra det bra. Så när sista numret av GöteborgDirekt var skickat för en månad sedan infann sig en tomhet som kan liknas vid den tomhet man kände när läsåret var slut och alla klasskompisar försvann åt vindens alla håll. Allt medan man ensam stod kvar på skolgården och undrade vart alla tog vägen.

Och februari är ju, som bekant, även ett vanligt år en enda lång (Göteborgsblöt) ökenvandring.

Därför är det otroligt skönt att utgivningspausen nu äntligen är över och vi är tillbaka på banan. Och det med en helt ny tidning dessutom.

Så välkomna till er nya lokala nyhetstidning, alla göteborgare! Hoppas att ni kommer att gilla oss.

Med oss i den nya Mitt i Göteborg har vi tagit det bästa från GöteborgDirekt och kryddat det med mer guider, tips, profiler, göteborgare, snackisar och mycket annat. På följande sidor kan du till exempel läsa om den ärliga Tiktok-stjärnan, Finn Aldén-Joyce, otroliga låtskrivaren och artisten Paula Jivén, hur du odlar hemma i vatten (inget skit under naglarna
där inte), vilka som är de bästa vintagebutikerna ­i Majorna och vad det är som lockar folk till biblioteken förutom böcker. Passa också på att testa vårt quiz som denna vecka handlar om Hisingen.

En tidning är dock inte bättre än sina läsare. Så därför vill jag också vädja till dig om tips på vad just du vill läsa om i din nya tidning. Maila dina synpunkter, förslag, ris och ros till goteborg@mitti.se!

Avslutningsvis, varmt välkommen till din nya lokal­tidning, kära göte­borgare!