Han är ute och går när vi når honom på mobilen. För Tobias Holmberg, vd på Folkes Bistro i Huddinge centrum, har promenaderna blivit en daglig ritual.

– Jag har gått 1 mil om dagen, de senaste 182 dagarna. Det handlar om att kunna sortera tankarna, och hantera krisen. Och, inom parentes, komma i form! berättar han.

Restaurangen och konferensstället Folkes har länge varit det självklara stället för företagare att hålla möten, konferenser och luncher.

Men i en tid då i princip allting har ställts in har även verksamheten fått anpassa sig.

– Vi har fått gå ner på sparlåga, vi har varit tvungna att använda oss av permitteringar och omställningsstöd och hyresrabatter. Allt stöd är superviktigt. Har man en konferensanläggning, en publik festlokal, så är det klart att det inte funkar utan stöd.

– Samtidigt så har vi koncentrerat oss på den verksamhet som kan ge oss lite likviditet, som luncher och take away, berättar Tobias.

Ökad digitalisering av verksamheten står nu på agendan.

– Vi har satsat på ny teknik för att möta efterfrågan på hybridevenemang, som till exempel digital streaming. Den nya tekniken gör att du kan välja att ha både deltagare på plats i vår lokal samt oändligt antal deltagare digitalt!

– Vi bygger också en studio där man kan göra inspelningar, produktioner och köra livestreams. Man kan inte vara passiv. Vi måste stå redo.