"Om oppositionens vänsterideologi skulle bli verklighet, skulle det innebära en stor förlust för folkhälsan, idrotten, samt en försämrad ekonomi i Stockholm", skriver M- och C-politikerna i sin replik. Foto: Mostphotos: Michael Erhardsson

Replik: Privata investeringar ger mer idrott för pengarna

Det råder stor brist på idrottshallar i ett växande Stockholm. Det är vårt jobb att ge stockholmarna så mycket idrott som möjligt för pengarna, skriver fyra M- och C-politiker som ett svar på Socialdemokraternas kritik.

  • Publicerad 15:15, 15 sep 2021

Det här är en debattartikel/insändare på Mitti. De åsikter och synpunkter som framförs är författarens. Vill du skriva en debattartikel – klicka här!

Salar Rashid (S) och hans oppositionskollegor i FI och V anklagar i sin debattartikel den grönblå majoriteten i Stockholm för att ta ideologiskt motiverade politiska beslut, genom att låta det privata bolaget Hemsö AB bygga Skärholmens nya idrottshallar.

Det är förvisso ett faktum att vi inte håller med varandra ideologiskt. Men den stora skillnaden i denna fråga är snarare att vi alltid står på stockholmarnas sida.

Om oppositionens vänsterideologi skulle bli verklighet, skulle det innebära en stor förlust för folkhälsan, idrotten, samt en försämrad ekonomi i Stockholm. Antingen skulle inte dessa idrottsfastigheter kunna byggas, eller så skulle staden göra det i egen regi med försämrad ekonomi som resultat.

Det är vårt jobb i den grönblå majoriteten att ge stockholmarna så mycket idrott som möjligt för pengarna. Det råder stor brist på hallar i ett växande Stockholm. Barn och ungdomar tvingas stå i kö för att få idrotta.

Ekvationen är helt enkelt inte svårare än att vi genom att släppa in fler som vill investera i Stockholm får fler idrottshallar. Dels genom de hallar privata aktörer bygger, dels genom att dessa byggen möjliggör för staden att investera i andra byggnationer. Att framtidens hyror sedan kan förhandlas för att vara en bra affär också för staden verkar inte vara något som slagit Rashid och hans oppositionskollegor. 

Det är genom att vara fler som bidrar och investerar i vår stad som vi får mest idrott för pengarna.