Sommarvärmen är här med besked, solen skiner över Göteborg och den härliga semestern börjar snart för de allra flesta. Det är ett perfekt tillfälle att börja äta växtbaserad mat och bidra till en hållbar framtid. 

Vi står inför stora miljöutmaningar. Torka oroar många bönder i Sverige just nu och klimatförändringarna hotar matproduktionen i världen på lång sikt. Om vi äter växtbaserat kan vi minska vårt klimatavtryck, bevara naturområdena och främja den biologiska mångfalden. 

 Amazonas, som är jordens gröna lungor och ett hem för en stor andel av världens arter, huggs ner i snabb takt för att bli mark för boskap och odling av foder som exporteras till stora delar av världen, inklusive Sverige. Många vilda djur förlorar sina livsmiljöer och dör ut. Idag är, räknat i biomassa, bara 4 procent av däggdjuren i världen vilda. Resten, 96 procent, är människor och lantbruksdjur, enligt WWF.

Låt sommaren bli en inspirationskälla till att utveckla hållbara, växtbaserade matvanor. Det är bra för dig, djuren och planeten.