I en tid där kyrkan tycker det värdigt att stänga en viktig verksamhet i ett utsatt område fullt av behövande trots en god församlingsekonomi. 

För den som undrar är Länsmansgårdens kyrka del av den rika Lundby församling i Göteborg med en förmögenhet i aktier, fonder och kontanter i storbanker samtidigt som man har en låg kyrkoavgift. 

Ändå avvecklar det borgerliga styret i Lundby församling kyrkan i Länsmansgården av påstådda ekonomiska skäl.

Lundby församling abdikerar från Svenska kyrkans uttalade mål att vara en folkkyrka öppen för alla när församlingen inte längre ser som sin uppgift att vara människors ”sista utpost”. 

I alla fall inte i Länsmansgården där behoven är som störst och kyrkan behövs som allra mest.

Lundby församling har i stället valt att vara en kyrka som prioriterar de rika och välbärgade församlingsdelarna. Där församlingen de kommande åren planerar stora satsningar.

I Länsmansgården saknar kyrkan nu en egen lokal för de populära verksamheterna för barn och unga, sopplunch för våra äldre och språkcaféet. 

Verksamhet som så väl behövs i en av Göteborgs mest utsatta stadsdelar i den oroliga tid vi lever i. 

Som tur är tar Göteborgs kommun det ansvar som kyrkan lämnar, Göteborgslokaler och Allmännyttan genom Bostadsbolaget och Poseidon tar över kyrkobyggnaden för att skapa en mötesplats för invånarna i Länsmansgården.

När kyrkan sviker invånarna i Länsmansgården tar det socialdemokratiskt ledda styret i Göteborg ansvar!