Totalt 197 miljoner kronor delas ut till förskolorna. Det rödgröna styret ger Järva drygt 27 miljoner kronor och Norra innerstadens får 25. Mer än både Södermalm och Kungsholmen.

– Jag är glad för att det här extra tillskottet av pengar kan ge barnen i Norra innerstaden ännu bättre förskolor. Det är så viktigt att prioritera förskolan för att ge alla barn mer jämlika förutsättningar i livet, säger Alexandra Mattsson (V), förskole-, barn- och fritidsborgarråd i Stockholms stad, i ett pressmeddelande.

Både kommunala som fristående aktörer får ta del av bidraget. Det får användas till att minska storleken på barngrupper och att behålla, rekrytera och utbilda personal.

– Det är jättebra att vi får ökade möjligheter att ta hand om vår ovärderliga personal och börja ta steg för att minska storleken på barngrupperna i förskolan, inte minst i ekonomiskt tuffa tider. Vi i det rödgröna styret har värnat förskolan i Stockholms stad, men regeringen måste ge betydligt mer resurser för att de inte ska låta barnen ta smällen.