Det goda mot det onda eller revansch för tidigare sammandrabbningar. Matcherna i pro centreras oftast kring en berättelse och wrestling är kort sagt ett låtsasslagsmål på riktigt.

– Det är inte för alla att vara wrestler. Det tar tid och det gör ont. Men det är det fucking roligaste som finns, berättade Linnéa Runhage, alias Betty Rose i en intervju med GöteborgDirekt tidigare i år.

Då efterlyste hon och wrestlarkollegan Eric "Conny Mejsel" Svenseth nya medlemmar till förbundet Svensk Wrestling, tidigare GBG Wrestling, som tränar på Vulkano i Högsbo industriområde.

När Musikhjälpen drar igång nu på måndag kommer förbundet att ha en egen bössa och hjälpa till att samla in pengar till barn på flykt från krig, som är årets tema.

Kommer att visa

Onsdagen den 14 december klockan 18 finns de båda på plats i glasburen på Kungstorget.

– Utan att säga för mycket så kommer de att bli intervjuade och även visa lite hur det går till, säger Henrik Boman på Svensk Wrestling.

Han menar att intresset för wrestling ökar hela tiden, främst för att titta på showerna. Samtidigt söker förbundet hela tiden nya wrestlare till sina ambulerande shower.

– Man kanske är lite atletisk eller teatralisk och vill komma och testa. Det är ingen kampsport och man behöver inte slåss eller kunna lyfta jättetungt. Man kommer runt ganska mycket, säger Henrik Boman.