https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/larare-vittnar-om-kollegornas-mobbning/repuet!b0pQ3o2UfPxve2b8hkNg/

En lärare i grundskolan, som valt att ägna sitt yrkesliv åt barnen, som lägger grunden för deras framtid, går till jobbet med en klump i magen.

Det är med uppgivenhet och frustration i rösten som den legitimerade musikläraren Modjtaba Dadgar berättar om hur han behandlats av både kollegor och ledning på skolan där han arbetar.

Vuxenmobbning är ofta tyst och svår att både beskriva och bevisa. Det handlar oftast inte om vad någon gjort eller sagt, utan snarare om motsatsen: Frågan man aldrig fick, åsikten ingen låtsades om eller ryktet på fikat man inte blev inbjuden till.

Den senaste tiden har jag blivit kontaktad av flera lärare på olika kommunala grundskolor i Göteborg, alla med liknande vittnesmål.

Det handlar om utfrysning, ignorans och förminskande. Gemensamt för deras berättelser är också upplevelsen av att inte kunna vända sig någonstans då mobbningen kan sträcka sig långt upp i organisationen. Tystnadskulturen gör att många väljer att säga upp sig.

Vem tar ansvar för läraren, den viktiga byggstenen i nästa generations framtid, som går till jobbet med en klump i magen?

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/tidigare-anstalld-var-en-mardrom/repuex!UFhCo0IOxp@elDL@Ccw2Xw/