Kungsportsavenyen
Världens bästa och lyxigaste kött är som japanska Kobe. Marmoreringen med insprängt fett, mörheten och en söt, nötig smaken är några särdrag. Köttet kommer från stutar och kvigor av rasen Tajima-gyu som är avlade, uppfödda och slaktade i Kobe–provinsen.
För restauranger som vill servera köttet krävs en avancerad certifiering, utfärdad av Kobe Beef Marketing & Distribution Promotion Association, som definierar standarden och sköter de stränga kvalitetskontrollerna.
En av två restauranger
Att komma in i denna finklubb kräver en omfattande ansökningsprocess. Prime Grill har tagit sig igenom nålsögat och är nu en av endast två certifierade restauranger i Sverige som får servera det mytomspunna köttet.
– Det är en ära att som en av två restauranger i landet få servera Kobeköttet, och den första och enda i sitt slag i Göteborg. Det är en möjlighet som vi lovar att förvalta väl. Ambitionen är att vara landets näst bästa köttrestaurang, säger Simon Steinbrenner.
Att sikta på att vara nummer två låter kanske märkligt, men Simon Steinbrenner menar att det inte är någon skam att säga att landets bästa köttrestaurang är AG i Stockholm.
– De har ju omvittnat lång och gedigen erfarenhet som köttrestaurang och har serverat Kobekött sedan 2015. Det har vi en ödmjuk respekt för, och därför kommer vi under vintern att skicka upp våra kockar till AG – för att lära av de bästa.
Smaklig spis!