Hela 18 liter kaffe hade Sverigedemokraterna laddat upp med inför Vi är Botkyrka. Det skulle visa sig inte räcka långa vägar för redan efter någon timme hade alla besökarna tagit slut på det.

– Det är ju glädjande att folk vill komma till oss, och många vill prata politik som ordning och reda och brottslighet, säger gruppledaren Martin Inglot.

Hans förhoppningar inför dagen var att få träffa människor och sprida partiets politiska åsikter. Något som han fick göra redan de första minutrarna.

– Alla mina förhoppningar är redan uppfyllda, säger han.

Både Monica Peacock och dottern Gina röstade i förra valet. Men i år är de desto osäkrare, och har därför bestämt sig för att besöka alla politikernas tält under dagen för att komma till ett beslut.

När Mitt i får byta några ord med mor och dotter har de precis lämnat Centerpartiets tält, där de bland annat fick C-vitaminer.

– För mig är det vad partierna tycker som är det viktigaste, sedan är det ett plus med alla grejer man får gratis, säger Gina.

– Jag tror att jag kommer att ha bestämt mig innan dagen är slut, säger Gina. Monica nickar instämmande.

I Kristdemokraternas tält står gruppledaren Stefan Dayne tillsammans med partikollegorna Caroline Blom och Lisa Nobili.

– Det har gått bra. Det har varit flera som velat ställa frågor och prata politik med oss, säger Stefan Dayne.

Under tiden kommer en man fram till tältet och frågar efter valsedlar till sig själv och sin mor. Lisa är snabbt framme och hjälper honom med listor till både kommun-, region och riksdagsvalet.

I Vänsterpartiets tält hade allt godis och kaffe tagit slut så gruppledaren Mats Einarsson fick rycka ut och köpa mer, berättar Andrea Molin Storbjörk.

Under tiden hon står och småpratar med Mitt i dyker tre tjejer i högstadieåldern upp. De håller inte tillbaka med politikergrillningen.

Första frågan handlar om inställngen till kärnkraft.

Lite tagen på sängen svarar hon efter en mikropaus:

– Vi ska använda kärnkraften vi har i dag och samtidigt bygga ut vind- och vattenkraften, så att de energikällorna kan ta över energiförsörjningen när kärnkraftsreaktorerna gjort sitt.

Frågorna låter sig inte vänta från de tre tjejerna. De ska hinna beta av både skola, gängvåld och straff innan de känner sig nöjda.

– Vi vill satsa mer på de kommunala avhopparverksamheterna och förebyggande insatser. Men också stärka tullarna, så att det inte ska vara lönsamt att vara yrkeskriminell, svarar Molin Storbjörk om gängkriminaliteten.

När de tre tjejerna gått utbrister hon:

– Det där var verkligen tre skarpa tjejer! Synd att de inte får rösta än.

Det var full rulle bland alla partier i stort sett hela tiden innan skyfallet slog till. Men trots regn rådde det inga dystra miner i Socialdemokraternas tält som lockade med chokladhjul.

Och bra var det nog att hjulet stod utanför tältet, annars hade känslorna slagit i taket när kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) snurrade hjulet och det visade sig vara vinst för ett par glada besökare.

Sedan började det regna så pass mycket att hjulet fick flytta in i tältet trots allt.