– När smittspridningen gick ner var barnen de första som återvände till våra arrangemang. Vi har märkt att barnfamiljer haft ett sug att pyssla, skapa och göra saker, säger bibliotekschef Catharina Ek.

Och det finns massor av kultur för Väsbys yngre invånare i höst.

Vid fyra tillfällen, bland annat den 23 oktober och 20 november, blir det konstverkstad i Sigma Centrum. Barn och unga mellan 7 och 15 år kan skapa sin egen konst och få en visning i Väsby konsthall.

På FN-dagen den 24 oktober berättar journalisten och författaren Martin Schibbye för "barn 5–100 år" om krig och konflikter.

– Det tror vi blir en dragare. Det är bra med någon om kan prata med barn om krig och konflikter. Det är verkligen inte lätt.

Musikal och ugglor

För de allra minsta barnen blir det babyonsdagar. Den 26 oktober ges en minimal musikal, "Hallå i lådan", och den 23 november spelas ”Konsäärt” i Abba-salen.

Under höstlovet (31/10–4/11) blir det ett gäng aktiviteter på årets tema ugglor.

– Vi har haft olika teman på våra lov, som insekter och rymden. Ugglan är en klok figur och en välkänd karaktär från barnlitteraturen.

Det blir även sagor och pyssel med öppna förskolan vissa torsdagar, där föräldralediga sjunger och målar i bibliotekets myshörna och aktivitetsrum.