Upplands Väsby

Två män i 30-årsåldern åtalas nu misstänkta för flera brott som ska ha hänt för ett år sedan. Den ene mannen åtalas för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman, den andre för våld mot tjänsteman.

Händelsen, som inträffade på juldagen 2021, bottnar sig i ett ingripande två ordningsvakter gjorde på pendeltågsstationen i Upplands Väsby.

Våldsamt motstånd

När ordningsvakterna skulle avvisa de båda männen blev vakterna enligt stämningsansökan attackerade. Den ene mannen "spände kroppen och slet och krängde med armarna för att hindra ordningsvakternas ingripande mot honom" och hotade ordningsvakterna med ord som "jag ska göra livet till ett helvete för dig". Mannen åtalas nu för våldsamt motstånd och hot mot tjänsteman.

Den andre mannen, som åtalas för våld mot tjänsteman, ska ha slagit ordningsvakterna på ryggen, samt rivit den ene på halsen.

Förhör och film

Åklagarens bevisning består av förhör med målsägande, vittnen och de misstänkta gärningsmännen, övervakningsfilmer från biljetthallen ut mot tunnelgången på pendeltågsstationen, samt fotografi på skadan efter rivsåret.

Båda männen, som är hemmahörande i Sollentuna och Märsta, förnekar brott.