Nästa sommar planerar staden att byta hela golvet i Thorildshallen. Egentligen hade man velat göra det redan i somras.

– Men det gick inte att få fram någon leverantör då många redan var uppbokade av oss till andra golvrenoveringar som genomfördes i sommar, säger Camilla Hagman, kommunikationschef på idrottsförvaltningen.

En månad

För två veckor sedan var Thorildshallen istället stängd i två dagar för att åtgärda en mindre skada på golvet inför en basketturnering. Konradsbergshallen var också delvis eller helt stängd under veckorna 34-36 på grund av att det kommit fukt under golvet.

Kungsholmen basket har enligt klubbens ordförande Charlotta Åkerhielm påtalat båda skadorna.

Men i Konradsbergsbergshallen tog det en månad innan något gjordes.

Det påverkar enligt henne inte bara Kungsholmen Basket utan även skolelever på dagtid och klubbar som tränar på kvällarna.

Inte förståelse

När hallar stängs måste lagen att träna utomhus och på Kungsholmen är dessa möjligheter mycket begränsade, berättar Charlotta Åkerhielm.

– Vi har full förståelse och respekt för akuta händelser, men en när vi tidigt informerar om åverkan på golvet och det lämnas utan åtgärd, då har vi inte samma förståelse.

Camilla Hagman kommenterar det faktum att Konradsbergshallen var stängd:

– Olyckligt så klart men inget som kunde förutses. Det har varit svårt för fastighetsägaren att hitta hantverkare snabbt och därför har det dragit ut lite på tiden. 

Inte planerat

Enligt Sisab (Skolfastigheter i Stockholm AB) är inget underhållsarbete planerat i Konradsbergshallen, men enligt Camilla Hagman jobbar idrottsförvaltningen för att golvet i den hallen rustas nästa sommar.

– Vi jobbar för att fastighetsägaren ska göra en så kallad facelift/slipning och lackning sommaren 2023.