De två misstänkta anhölls under lördagen på sannolika skäl misstänkta för grovt skyddande av brottsling, rapporterade TT.

Åklagarmyndighetens presstjänst uppger att det rör sig om två unga personer av manligt kön.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska de ha tvättat rent en cykel som kan kopplans till dödsskjutningen i Skärholmen i onsdags.

Tillbakavisar tredje gripande

På söndagen rapporterade flera medier om att en tredje person anhållits för inblandning i mordet – något som tillbakavisades av Åklagarmyndigheten.

– Det finns en tredje person anhållen för grovt vapenbrott, men det är inte kopplat till mordet i Skärholmen, sade presstalespersonen Helena Ekstrand till Aftonbladet.

Minnesstund för Mikael ordnas i Skärholmen

Dödsskjutningen av Mikael, 39 år, har skakat om hela Skärholmen. I morgon, lördag 13 april, planerar familjen att ordna en minnesstund för de som vill visa sitt stöd.

Det har varit ett omtumlande dygn för familjen efter att den 39-årige pappan Mikael sköts till döds vid 18-tiden i onsdags kväll när han var på väg till simhallen i Skärholmen med sin son.

På torsdagskvällen hölls en ljusmanifestation i Skärholmen där flera politiker, bland andra justitieminister Gunnar Strömmer (M), deltog, vilket SVT rapporterar om. Även statsministern Ulf Kristersson (M) kom till Skärholmen senare på kvällen.

Mikaels svåger, Elias Demir, berättar för Mitt i om de senaste två dagarna.

 Mikael , 39 år, sköts till döds i Skärholmen på onsdagskvällen.

Mikael , 39 år, sköts till döds i Skärholmen på onsdagskvällen.

Privat

– Det har bara varit stort kaos. Det är reportrar som ringer konstant och går vi två steg är någon på oss. Det har knappt hunnit landa. Vi har inte kunnat ta en stund och smälta det som har hänt, säger Elias Demir.

Minnesstund i kyrkan

Han berättar att Mikaels son fått professionellt stöd och att han är i lugn och ro med sin familj. Under lördagen, den 13 april, planerar familjen att hålla en minnesstund för Mikael.

– Som det ser ut nu så blir det klockan 13 i morgon lördag vid mordplatsen och sedan i kyrkans lokal precis bredvid. Det är för vänner, familj och för de som vill visa sitt stöd, säger Elias Demir.

Minnesplats i tunneln i Skärholmen där Mikael, 39, sköts ihjäl den 10 april.

Minnesplats i tunneln i Skärholmen där Mikael, 39, sköts ihjäl den 10 april.

Maria Nykvist

Från polisens håll fortsätter utredningen med full kraft. Än så länge är ingen gripen för dödsskjutningen.

– Vi samlar in bildmaterial från övervakningskameror och pratar med personer som skulle kunna ha något intressant att berätta. Och vi finns på plats för allmänheten, säger Robert Sennerdal, presstalesperson vid polisen.

Vad gör ni under helgen?

– Vi fortsätter arbetet med oförminskad styrka. Vi gör allt vi kan i hög fart och högt tempo. Och vi har en mer synlig polisnärvaro framåt, säger Robert Sennerdal.

Polisen jobbar brett också, efter den senaste tidens skjutningar i Skärholmen med omnejd. Polisen har även ett nära samarbete med andra myndigheter, kommunen och fastighetsägare där de ser över brottsplatser och personer som riskerar att dras in i kriminalitet.

 Ulf Kristersson vid ljusmanifestationen i Skärholmen.

Ulf Kristersson vid ljusmanifestationen i Skärholmen.

Regeringskansliet/Ninni Andersson

Vi gör allt vi kan i hög fart och högt tempo.

Under lördagen ordnas en minnestund vid mordplatsen där Mikael sköts till döds.

Under lördagen ordnas en minnestund vid mordplatsen där Mikael sköts till döds.

Privat/Angie Gray.

Släkting till ihjälskjutne Mikael: ”Går vi två steg är någon på oss”

Mikael, 39, mördades i onsdags ✔ Svågern Elias: ”Reportrar ringer konstant” ✔ Polisen: Gör allt vi kan i hög fart