Under december och fram till mars kan man låna både skridskor och hjälm gratis för att åka på Bäverdalens BP. Under skolloven öppnar dessutom ett kafé vid isbanan. Flera aktörer står bakom initiativet, bland dem bostadsbolaget Ikano, Rågsveds fastighetsägare och stadsdelsförvaltningen i Enskede-Årsta-Vantör.

Från och med januari så ordnar Djurgården IF Bandy och Flemingsbergs IK Hockey skridskoskola vid åtta tillfällen på isbanan. Då kommer det även att finnas klubbor och bollar på plats.

– Vi börjar på den nivån barnen är på, vissa kanske har varit med tidigare år och har lite förkunskaper, säger Niklas Berglöf, spelare i Djurgården Bandy som håller i projektet.

"Bara att komma ner"

Laget har sedan flera år en återkommande skridskoskola på Östermalm med runt 150 barn, förhoppningen är att man ska etablera sig på samma sätt i Rågsved. Niklas Berglöf bor i Hagsätra och hans döttrar spelar fotboll i Rågsveds IF, som är med och bemannar utlåningen av skridskor.

– Det vore kul att få i gång verksamheten mer kontinuerligt i Rågsved och ordna lite merch, som Djurgården Bandy-tröjor, säger Niklas Berglöf.

Förra året kom det många barn från området till skridskoskolan.

– Det är bara att komma ner och åka, oavsett nivå, säger Niklas Berglöf.