The Lodger. Alfred Hitchcocks The Lodger ackompanjeras med musik av pianisten Stefan Wingefors. En seriemördare känd som The Avenger går lös och mördar blonda kvinnor i London. En mystisk man kommer till familjen Bunting för att hyra ett rum. Familjens dotter är en blond fotomodell som träffar en av poliserna som utreder fallet med seriemördaren. Polisen blir svartsjuk på hyresgästen och börjar misstänka att det är han som är mördaren.

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyen 45, onsdag 3 april, kl 18.00-19.30.

Dokumentären Breaking social lockar till samtal på Aftonstjärnan.

Dokumentären Breaking social lockar till samtal på Aftonstjärnan.

Pressbild

Breaking social. Vill du veta mer om samhällsklyftor, vad som händer när klyftorna blivit för djupa, om stress och oro, men också om hopp när människor går ut på gatorna för att försöka förändra en korrupt och djupt orättvis värld? Amnesty Göteborg studentgrupp visar av dokumentären Breaking Social på Aftonstjärnan! Efter visningen kommer Studentgruppen hålla öppen diskussion. Filmen kommer vara på engelska med svensk text och fritt inträde.

Plats: Aftonstjärnan, Plåtslagaregatan 2, onsdag 3 april, kl. 18.30–21.30.

Blues i Hängmattan med Halland Heat.

Blues i Hängmattan med Halland Heat.

Pressbild

Blues i Hängmattan. Halland Heat är tillbaka efter en flera år lång dvala. Nu gör de comeback med svängig blues med starka inslag av funk och soul. Med medlemmar från både Varberg, Halmstad och Falkenberg får Halland Heat ”tre i rad” i det geografiska luffarschacket. Är de Hallands just nu hetaste band? Svårt att säga, svaret på den gåtan finner ni på Hängmattan. Fri entré.

Plats: Hängmattan, Karl Johansgatan 16, onsdag 3 mars, kl. 19.00.