Håkan Hellström – New York 2016. 2016 spelade Håkan Hellström i New York för en lyrisk publik. Från och med den andra helgen februari kan man återuppleva de legendariska klubbspelningarna i Wisdome Göteborg på Universeum. När 360-gradersskärmen fylls med aldrig tidigare visat material och de tretton högtalarna går igång blir det som att sitta på scenkanten. Biljetter på universeum.se.

Plats: Universeum, spelas kl. 17.00 och kl. 18.30 fredagar och lördagar till och med lördag 2 mars. Extra föreställningar måndag till torsdag vecka 7.

Barnens favoriter Jecko & Jessie kommer till Stora Teatern.

Barnens favoriter Jecko & Jessie kommer till Stora Teatern.

Pierre Ekman

Kul med Jecko & Jessie. Vilka är egentligen de här två knasiga figurerna som hittar på massor av bus och tokigheter dagarna långa? Fråga ett barn i din närhet, så vet de garanterat svaret – Jecko & Jessie såklart! Med Jecko och Jessie sker allt i ett rasande tempo med humor, slapstick, akrobatik, trolleri och överraskningar. I SVT:s Barnkanalen har de sedan 2012 synts i program som Mysteriet, Sommarlov och i det egna succéprogrammet Så gör man inte. 

Plats: Stora Teatern, söndag 11 februari, kl. 11.00 och 14.00.

Rookie Riot – bluegrass music for country folk.

Rookie Riot – bluegrass music for country folk.

Pressbild

Head Over Boots. Howdy! Det är dags att damma av dina bästa boots och förbereda dig inför Göteborgs nya countryfest. Här är countryentusiasten lika välkommen som amatören. Country-popduon Springdale, vinnare av årets P4 nästa, fick juryn att tro att Vårgårda ligger i den amerikanska södern. Från Göteborg kommer kvällens headliner Rookie Riot, som spelar “bluegrass music for country folk”, som idag är etablerat som ett av Sveriges främsta inom genren. Country DJ Alex Mayr flippar skivor. 

Plats: Skeppet GBG, Amerikagatan 2, lördag 17 februari, kl. 19.00–23.59.