Paperwing. Paperwing, eller Jenny Soovik som hon egentligen heter, är en artist och kompositör vars musik är ett mishmash av associationer som sträcker sig från avant-garde pop till elektronika och kammarmusik. Den 20 januari spelar Paperwing med band på Hey It’s Enrico Pallazzo på Ringön med Malmöbaserade Melén som support. En elektronisk, melankolisk afton med enorm precision utlovas på Pallazzobaren!

Plats: Hey It’s Enrico Pallazzo, Stenkolsgatan 1A, Ringön, lördag 20 januari, dörrarna öppnar kl. 18.00.

Daria Serenko gästar Internationell Författarscen Göteborg.

Daria Serenko gästar Internationell Författarscen Göteborg.

Pressbild

Daria Serenko. Den ryska författaren och aktivisten Daria Serenko lever i exil i Georgien sedan Rysslands invasion av Ukraina. Bredvid sitt författarskap leder Serenko den feministiska antikrigsrörelsen Feminist Anti-War Resistance. Nya boken ”Jag önskar mitt hem aska” handlar om tiden före och efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina. Nu gästar hon Internationell Författarscen i samtal med Sanna Samuelsson, författare och kulturskribent.

Plats: Stadsbiblioteket, Götaplatsen, onsdag 17 januari, kl. 18.00–19.00.

Club Wednesday fixar quiz på The Abyss.

Club Wednesday fixar quiz på The Abyss.

Netflix/Pressbild

Club Wednesday. En onsdagsklubb med aw-priser och god mat, Dj’s, dansgolv, fri entré och gratis popcorn! Wednesday är en självklar plats för en after work med en skön mix av goth, postpunk, darkwave, psychobilly och andra mörka toner. Denna kväll blir det quiz med bästa Coralynn! Quizet startar 19.00. Max 4 personer per lag. Första pris är festivalbiljetter till Subkultfestivalen + trevlig överraskning!

Plats: The Abyss, Andra Långgatan 32, onsdag 17 januari, kl. 17.00–01.00.