Megaheartz. Premiär för en ny film av Emily Norling som gjorde Guldbaggebelönade Allt vi äger. Ett ultraintensivt och högoktanigt porträtt av fyra kvinnor som utforskar kärlekens mörkaste hörn utan filter. Hårt, brutalt och verkligt – till ett partitur av elektrodrottningen Eartheater. Gemensamt för alla fyra är ett behov av något nytt. De behöver starta om sina liv och sin relation till kärleken. Och kanske till och med svaret på filmens ultimata fråga: kan kärlek existera utan galenskap?

Plats: Hagabion, Linnégatan 21, för tider se hagabion.se

Den flygande holländaren – Mytisk kärlek i Wagners första mästerverk.

Den flygande holländaren – Mytisk kärlek i Wagners första mästerverk.

Pressbild

Den flygande holländaren. Enligt legenden är Den flygande holländaren namnet på ett spökskepp vars besättning är dömd att segla på haven för evigt. Vart sjunde år får kaptenen gå i land för att försöka bli löst från förbannelsen genom en kvinnas kärlek. I denna nya uppsättning av Wagners klassiska opera finns inget skepp. Däremot en tidsmaskin, maffig scenografi och färgsprakande kostymer. 

Plats: Stora Scenen, GöteborgsOperan, lördag 17 februari, kl.18.00. Spelas till och med 4 april 2024.

Safety Dance återvänder även 2024 – på Hängmattan.

Safety Dance återvänder även 2024 – på Hängmattan.

Pressbild

Safety Dance. Nytt år och nya klubbkvällar. Safety Dance har laddat rökmaskinen, trimmat lasern och putsat neonrören och är supertaggade. Allt för att hylla allas vårt favoritårtionde med massa nostalgi, en kväll som vanligt fylld med den bästa musiken från 80-talet – pop, synth, hårdrock, italo disco och så vidare. Så kom och dansa loss!

Plats: Hängmattan, Karl Johansgatan 16, lördag 17 februari, kl. 20.00–01.00.