Hur känns det?

– När jag fick reda på det började jag böla som ett barn. Det är en dröm som i går i uppfyllelse. Jag har alltid vela spela den här rollen.

Hur fick du rollen?

– När jag till slut fick gå på audition såg jag mig omkring, jag var mycket yngre än alla andra, jag tänkte bara att: jag kommer inte få den. Jag sjöng 'Somebody to love', sen fick jag vänta på att få gå på nästa audition.

Vad hände sen?

– Tre dagar senare ringde de och frågade om jag kunde ha ett möte på zoom. Då sa de att de bestämt sig för att jag skulle spela rollen, de behövde inte träffa mig igen, helt sjukt. Regissören sa med glimten i ögat: ”Jag blev ju kär i dig så fort du kom in i rummet!” De sa att jag var den här karaktären.

Du beskriver att Scaramouche är en udda karaktär och inte helt hittar sin plats. Känner du dig igen dig i henne?

– Absolut, båda har nära till humorn, men hon är mycket mer negativ än vad jag är. Jag kan känna igen mig i att inte hitta sin roll, vilket var tufft när jag var yngre. Sen hittade jag efter en dipp, tillbaka till dansen, teatern och sången när jag började på musikal på Tibble. Då kände jag att jag hade hittat rätt eftersom jag fick gå med människor som hade samma intresse som mig.

Vad har Tibble gymnasium betytt för dig?

– Massor, speciellt lärarna som var så himla peppande och emotionellt engagerade. Och det finaste är att de fortfarande visar att de hejar på mig, då jag fått fina gratulationer från dem alla angående att jag fått denna roll.

Fullt ös. Täbybon Mikaela Carlson ska nu börja repa inför huvudrollen som Scaramouche i musikalen 'We will rock you' som sätts upp i vår.

Fullt ös. Täbybon Mikaela Carlson ska nu börja repa inför huvudrollen som Scaramouche i musikalen 'We will rock you' som sätts upp i vår.

Elin Abrahamsson

Många unga söker nu gymnasiet. Har du något råd till dem?

– Tycker man om att dansa, sjunga och skådespela så ska man söka musikal, man får vara barn igen, leken kommer liksom tillbaka. Det är det bästa valet jag har gjort.

Nu börjar repen och julen kommer att bestå av manusläsning. I vår kommer musikalen att ha premiär på Playhouse Teatern på Drottninggatan.

Du är yngst i hela ensemblen, hur är det?

– Jag är ju tio år yngre än de flesta. I början tyckte jag att det var lite jobbigt. Att de skulle tänka att jag inte var tillräckligt bra. Men alla i ensemblen har varit helt fantastiska och min motspelare är så respektfull. Vi klickade superbra redan första gången vi sågs.