– Det är väldigt många kunder som har önskat sig fler sätt att betala på när de reser, säger Mette Ramquist som är presschef på Västtrafik. Att valet föll på Swish är för att det är ett väldigt populärt betalsätt. Nu slipper resenärerna att koppla sitt kontokort till appen.

Fritt fram att swisha

Tidigare har resenärerna bara kunnat betala resorna i Västtrafiks app To Go med kontokort. I två veckor har en Västtrafik låtit några av sina resenärer betala sina resor också via Swish, men nu är tjänsten öppen för alla.

Västtrafiks app To Go har funnits sedan våren 2016 och har, enligt Västtrafik, gått bättre än förväntat. Hittills har en miljon människor har laddat ner appen.

Digital utveckling

Möjligheten att köpa sin resa i kortmaskiner på spårvagnarna finns fortfarande, men i dag betalas var tredje resa med Västtrafik via To Go. Mette Ramquist tror att allt fler människor kommer att välja det betalsättet i framtiden.

Arbetet med att utveckla appen To Go fortsätter och inom kort planerar Västtrafik också att  lansera en tjänst som genom To Go-appen informerar om störningar i trafiken.

– Det är på digital utveckling vi lägger vår kraft nu, säger Mette Ramquist. Vi gör det tillsammans med kunderna och det är den här typen av tjänster de efterfrågar.