Det var på lågstadiet på Rambergsskolan som Nancy Abd El Razek genom kompisar började få upp ögonen för BK Häcken och lagets supporterklubb. Närheten till Rambergsvallen gjorde det naturligt gå på matcher där.

– Vi började engagera oss tidigt och jag minnas att jag och min kompis satt och klippte konfetti av papper i olika färger till tifot. Det blev en del av mitt umgänge, säger hon.

Att vara supporter för ett lag innebär till stor del att vara del av en gemenskap. Nancy Abd El Razek berättar att hon märkt av att fler och fler tagit plats på Häckens supporter-läktare.

– Ja, det började i somras. Och nu de senaste matcherna är det nästan som att man inte får plats, utan man behöver planera så att man kommer till arenan i tid. Fortsätter det så här behöver man bygga ut vår sektion på Bravida.

Hur har det varit att följa den här säsongen?

– Det har varit jättekul. Lagandan verkar vara större än någonsin och stämningen på planen har aldrig varit bättre. Hur allt nu ska sluta är himla spännande att följa. Men också lite ångestfyllt. Vi har allt att vinna, men också allt att förlora.

För redan under söndagen kan Häcken vinna SM-guld trots att alla Allsvenska matcher inte är avklarade än. Vinner laget eller spelar lika mot IFK Göteborg har Häcken tagit tillräckligt mycket poäng för att Djurgården, på andra plats i tabellen, inte ska kunna gå om poängmässigt.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/guldet-ska-till-hisingen/repvjy!EANJJdimcxKzs@p1PCbqgw/

Förlorar BK Häcken har laget ännu en chans att ta sig hela vägen. Söndagen 6 november tar man emot IFK Norrköping hemma på Bravida arena.

Nu ser Nancy Abd El Razek fram emot de avslutande matcherna med lika delar förväntan som oro.

– Det vore svinroligt om Häcken vann, det vore verkligen välförtjänt.