Ljuddesignern Eric Thorsell, boende i Rosersberg, har under 35 år skapat ljud till bland annat reklamfilm, konstfilm och musikvideos. Han har jobbat med superstjärnor som Madonna, Paul McCartney och Metallica.

Den 25 november kommer han till Kulturlänken och Sigtuna world voice vilket gläder arrangören Sigtuna Scen & Teater.

– Trots sin fantastiska meritlista gör Eric Thorsell mycket få offentliga framträdanden. Det är med stor glädje vi välkomnar honom till föreläsningsserien Sigtuna World Voice på Kulturlänken, säger Krister Persson som är vd för Sigtuna Scen & Teater.

Vunnit flera priser

Eric Thorsell har tidigare vunnit filmbranschens ljudvågen för sina insatser inom tv och film. Då löd motiveringen:

”Årets ljudvåg går till en person som med mer än 30 års erfarenhet i branschen länge varit något av en myt och förgrundsfigur inom ljud för reklamfilm/konstfilm/musikvideos. Högst troligt är att samtliga som i Sverige jobbar med att tillverka detta många gånger beundrat hans arbeten men få har träffat denne okrönte häxmäster.”

Han vunnit reklambranschens Silverägget för ljudet till Volvo-reklamfilmen med Zlatan där också den svenska sångerskan Robyn medverkade.

Sigtuna World Voice

Sigtuna World Voice är en föreläsningsserie där en aktuell person med Sigtunaanknytning, som genom sin verksamhet gör avtryck långt utanför kommunens gränser, en gång i månaden framträder på Kulturlänken i Märsta Centrum. Först ut var Caroline Hammarskjöld i oktober då hon berättade historien om sin morfars bror, Dag Hammarskjöld som var FN:s tidigare generalsekreterare.