Med start klockan nio kör det sjätte åket av Stadiongirot igång. Det är ett motionslopp och riktar sig till alla som tycker om att cykla. Arrangörerna är Djurgårdens IF Cykelförening.

– Tanken är att loppet är för motionärer och för dem som precis har börjat att cykla. Det ger en möjlighet för alla att uppleva hur det känns att delta i ett cykelevenemang, säger arrangören, Pelle Kotschack.

I det senaste loppet som ägde rum 2019 deltog runt 260 personer. Efter att fjolårets lopp blev inställt är det många som återigen är sugna på att känna cykelglädje.

– Det är flera som kör igen för att det har varit så nöjda tidigare. Vi hoppas på att få dit fler yngre som vill köra Sveriges vackraste cykellopp.

Ny bana för i år

Längst den två mil långa banan jobbar runt 60 funktionärer med att se över loppet. För att skapa en tryggare sträcka har banan i år fått ett minskat antal kurvor. Längs vägen finns det även två drickdepåer.

På plats i Stadion kommer åskådare att kunna samla sig på läktaren och heja på cyklisterna. För de yngre åkarna kommer det även att anordnas ett trehjulingslopp.

Senare på dagen är det derby i damallsvenskan, Djurgården och Hammarby intar Stadion klockan 15:00.

Mitt i Östermalm har 30 platser till Stadiongirot, alla ännu inte gåt åt. Mejla till info@stadiongirot.se, skriv Mitt i Östermalm i ämnesraden.