Ungdomsgalans syfte är att hylla och prisa unga som gjort bra saker. Alla invånare i Sollentuna har haft möjlighet att nominera kandidater i fyra kategorier: Årets initiativ, Årets eldsjäl, Årets hjälte och Årets satellitare.

– Vi har tidigare diplomerat ungdomar som har gått en utbildning här och gjort en liten ceremoni av det. Ur det växte idén fram att vi vill hylla alla ungdomar som har gjort bra saker i Sollentuna, säger Stella Eriksson som bland annat är engagerad i föreningen UMV-Ungdomar mot våld som arbetar med eventsäkerhet på Arena Satelliten.

Fyra glada vinnare

Det blev en lyckad gala med glitter och glamour, och fyra glada vinnare som fick pris av bland andra kommunstyrelsens ordförande Henrik Thunes (M) och kommundirektör Per Törnvall.

Årets initiativ: Siri Robsarve, för sitt initiativ att starta en HBTQ+ Club på Arena Satelliten.

Årets eldsjäl: Adam Wramberg, för att med stor passion utvecklat föreningen Sollentuna Kraftsportklubb så att den idag blomstrar som aldrig förr

Årets hjälte: Rebecka Steén, för sin förmåga att bry sig om och stötta unga som blivit dåligt behandlade eller utsatta för mobbning

Årets satellitare: Ebba Lekman, en person som alltid tänker på husets bästa, som volontärat i verksamheten när pandemin försvårat möjligheterna att få jobb och som är en strålande ambassadör för verksamheten.

Under kvällen diplomerades även en grupp unga från Ungdomar mot Våld och fem hederspriser delades ut till personer som haft en betydande roll i Arena Satellitens historia.