I skrivande stund leder klubben med sex poäng och är på god väg att säkra avancemang till division 1.

– Ja, vi är rätt nära nu. Det ska mycket till för att vi ska missa, säger Felix Eklund, sportchef för herrarna i FBC Sollentuna.

Det var i fjol som de tre klubbarna Silverdals IF, Töjnan IBK och Rotebro IBK slog sig samman och bildade en ny gemensam storklubb.

– Jag har mest jobbat med herrarna i år, men känslan är att det har fungerat väldigt väl i hela klubben. Vi har kommit igång bra, fått mycket folk på hemmamatcherna, och det är en bra stämning i föreningen, säger Felix Eklund.

På planen har det också fungerat, för båda representationslagen. Damerna slutade fyra i division 1 och herrarna leder alltså sin serie med två omgångar kvar.

Har två chanser

Marginalen ner till tvåan Huddinge IBS är sex poäng och hela 34 fler plusmål. En enda ytterligare poäng skulle definitivt säkra seriesegern.

Chans ett är mot tabellsjuan Väsby AIK borta klockan 14.00 på lördag, den 16 mars. Skulle man bomma där återstår en möjlighet i sista omgången då FBC Sollentuna tar emot tredjeplacerade Vallentuna AIK i Rotebrohallen, klockan 14.15 den 23 mars.

Stommen i laget kommer från Rotebro IBK:s tidigare herrlag, vilket föll sig naturligt då Silverdals IF inte hade något herrlag och Töjnan IBK spelade i division 5.

– Men så har vi dessutom fått in sju åtta nya spelare med erfarenhet av spel på högre nivå, säger Felix Eklund.

Det låter som en satsning, var det ett uttalat mål att gå upp den här säsongen?

– Ja, det var målet, även om vi tänkte att det skulle bli tufft. Först var det sagt att ettan seriesegraren skulle få kvala för att går upp men för några veckor sedan blev det klart att ettan går upp direkt.

Finns det tankar på att nå ännu höger i seriesystemet så småningom?

– Ja, föreningen har som ambition att vara ledande när det kommer till spelarutveckling för spelare som vill ta steget upp till allra högsta nivå, och då behöver vi nog ta steget upp i Allsvenskan på sikt. Men vi får ta ett steg i taget.