De nya skyltarna har precis avmaskerats när vi träffar Petter Stordalen utanför arenan.

Efter en kort fotografering går vi in och upp i innandömena.

Inne i VIP-logen, med utsikt över arenans östra långsida, slår vi oss ned.

Långt nere på golvet pågår förberedelserna inför Bruce Springsteens kommande konserter.

Håller du på AIK nu?

– Om jag ska vara helt ärlig – jag är mer intresserad av supportrarna än själva sporten. Jag var i Malmö när MFF spelade mot PSG. Det var kallt och regnigt, men jag ville se vad som hände. När supportrarna stod och sjöng om kärleken till en stad och ett lag fick jag gåshud. Det är kultur.

Och relationen till Solna? Hur ser den ut?

– När jag körde in till Arenastaden i dag tänkte jag på hur det såg ut för tio år sedan. När vi byggde hotellet fanns det ingenting här. I dag finns Nordens största köpcenter, Stockholms största hotell och en av Europas största arenor. Allt på ett väldigt litet område. Detta är ett kärnexempel på hur man ska utveckla en plats.

– Jag har varit med på arenan sedan dag ett genom restaurangerna. Så när någon reagerade på att jag skulle "komma hit" tänkte jag: Nej, vi var de första som kom hit. Vi trodde på området och byggde hotell och trodde på idén om arenan.

Solna är en speciell plats för Petter Stordalen, berättar han. Han har sett Arenastaden växa fram från ingenting.

Solna är en speciell plats för Petter Stordalen, berättar han. Han har sett Arenastaden växa fram från ingenting.

Stefan Källstigen

Kommer du spendera mer tid här nu då?

– Jag lägger alla 180 dagar jag får vara i Sverige i Stockholm. Sen kommer Skatteverket och säger att jag inte får stanna längre.

Men du har inte varit här så länge nu? Du har en norsk snusdosa med dig?

– Det har jag, man jag är den enda som tar med norskt snus till Sverige. Fråga inte varför, det är mitt dummaste ekonomiska beslut, säger Petter Stordalen och skrattar.

Har du några favoritplatser i området?

– Jag har sprungit runt Råstasjön mer än de flesta, säger han och ler.

– Jag har varit så mycket här, sommar, vinter höst och vår. Från att vi byggde hotellet har jag gått med hunden och joggat i hundratals dagar.

Hur gick det till när namnbytet på arenan blev aktuellt?

– När möjligheten kom visste jag direkt att det var helt rätt. Det var en mycket kort diskussion. Vi kände att "här hör vi hemma". Det har funnits diskussioner om andra städer, men då har vi sagt nej.

För tio år sedan hade han aldrig kunnat tänka sig att titta på Bruce Springsteen i en arena med "Strawberry" som namn, berättar han.

För tio år sedan hade han aldrig kunnat tänka sig att titta på Bruce Springsteen i en arena med "Strawberry" som namn, berättar han.

Stefan Källstigen

Visste du redan då att du ville ha namnrättigheterna?

– Då hade vi inte ekonomi för det. Swedbank fick det, som gav namnet till Friends. Och då blev det naturligt att döpa hotellet här bredvid till Quality hotell Friends. Men jag minns första gången jag kom in i arenan. Det var helt magiskt.

Varför ville du köpa rättigheterna?

– Arenan representerar väldigt mycket av det som Strawberry står för med mångfald, inkludering och ett rum för alla. Det blir idrott, kultur, konserter, allt! Det skulle kunna vara mässor inne i arenan.

Du började som jordgubbsförsäljare, och då lärde du dig "jordgubbs-filosofin" av din far?

– Jag kommer från en väldigt liten stad femton mil söder om Oslo där jag sålde jordgubbar på torget. Jag tjatade mycket på pappa om att det var långa dagar och hård konkurrens. Då sa han: "Sälj de jordgubbarna du har, för de är de enda jordgubbarna du kan sälja". Det handlar om att göra det bästa av vad man har och hur en ny bärkraft i kapitalismen kan fungera.

Enligt Petter Stordalen ska en arena vara en plats för öppenhet, mångfald och möten.

Enligt Petter Stordalen ska en arena vara en plats för öppenhet, mångfald och möten.

Stefan Källstigen

Hur tror du att fotbollskulturen kommer påverkas?

– Vi har haft massor med möten med AIK. En mycket professionell fotbollsklubb som delar många värderingar med oss. Fastighetsägaren gör det samma. Alla har vi ett intresse av att ta ansvar för samhället som vi är en del av. Som en modern kapitalist är det ditt ansvar att förstå samhället som du är en del av, och svara på de frågor som samhället ställer.

Och hur kommer man märka det som besökare?

– Under Taylor Swift läste jag väldigt mycket om att runt 70 000 människor var här, och var det inga bråk över huvud taget. Om vi sätter vår prägel på arenan så kommer det passa väldigt bra med vad en arena ska vara. Detta ska vara en arena för de stora mötena, för alla.

Kommer upplevelse-utbudet påverkas?

– Det är professionella aktörer som jobbar med artister, medan vi jobbar med konferenser och kongresser. Vi vet att detta är en fantastisk arena som kan användas till att samla anställda och ha event, och det har vi gjort förut. Strawberry kommer prägla arenan genom att ta hit mer aktivitet, anställda och affärer. Vi har en god relation med Fabege och vi redan planer tillsammans. Så hundra procent.