Jakobsberg

”Jag är uppvuxen i Jakobsberg och har levt där i hela mitt liv. Jag har gått på Fjällenskolan i Viksjö. När jag skulle genomföra mitt gymnasieval blev det rörigt. Först gick jag naturlinjen men valde sedan att gå estet- och designprogrammet på NTI-skolan, som jag tar studenten från i sommar. Skådespeleri har alltid intresserat mig men det tog ett par år innan det gav resultat. Jag blev först medlem på sajten statist.se, utan framgång. Tiden gick och jag tänkte inte så mycket på det. Efter ett par år gick jag av en slump in på sajten och sökte några roller, helt utan förväntningar. Det tog inte lång tid innan jag blev uppringd och erbjuden huvudrollen i en kortfilm för Cancerfonden som visas på tv.

När jag kom in i branschen fick jag tidigt kontakt med skådespelaren Amed Bozan. Det var han som rekommenderade mig att söka rollen till radiodramat i P3, Brottskod 06. Jag fick även den rollen och spelar där en karaktär som heter Reza. Det är en charmig individ med en mörk sida. Hans bror är polis, och spelas av min vän Amed Bozan. Tillsammans med sin kollega utreder Ameds karaktär fallet med ett misstänkt mord på en pedofil. Brottskod 06 är en intressant historia där två världar möts och vävs samman.

Jag tycker att det kan vara nervöst att kliva in i en outforskad värld. Då är det extra skönt att ha Amed nära. Han har hjälpt mig mycket och fungerar som en mentor för mig. Han finns där och ger mig råd eller stöttning.

I framtiden skulle jag gärna vilja fortsätta att satsa på skådespelarkarriären. Det är drömmen, och vart det tar mig får vi se. Men först ska jag göra lumpen. Jag mönstrar den 10 januari, samma dag som Brottskod 06 har premiär. Jag har stora mål med lumpen också. Jag vill bli jägarsoldat.”