Premiär för Stickbio

Sticka iväg på bio har göteborgarna kunnat göra länge, men nu erbjuds hugade spekulanter för första gången i stan Stickbio. En måndagskväll i månaden kommer det att visas film med dämpad belysning, lagom för att kunna plira ner på maskorna i halsduken, strumporna eller tröjan som stickas medan filmen rullar på duken. Första filmen ut i vad som förhoppningsvis blir en långvarig serie specialvisningar blir roliga och prisade The Holdovers, Alexander Paynes nya film, en helgdagsklassiker från första bildrutan där tre diametralt olika personer bygger en osannolik vänskap när de tillbringar julen tillsammans under två mycket snörika veckor i New England. Stickbio har redan gjort succé i Luleå och Uppsala. Bio Roy tackar för inspirationen och bjuder in till Göteborgs stickbiopremiär 12 februari.

Plats: Bio Roy, Kungsportsavenyen 45, måndag 12 februari, kl. 18.00.

Bob Marley: One Love har biopremiär 15 februari på Angereds Bio. I huvudrollen som Bob syns Kingsley Ben-Adir.

Bob Marley: One Love har biopremiär 15 februari på Angereds Bio. I huvudrollen som Bob syns Kingsley Ben-Adir.

Pressbild

Bob Marley: One Love

Upplev historien om Bob Marley på den stora bioduken för första gången, en stark berättelse om att övervinna motgångar och om livsresan bakom hans revolutionerande musik. Filmen är producerad i samarbete med familjen Marley och i rollerna ser vi Kingsley Ben-Adir (One Night in Miami…, Barbie) som den legendariske musikern och Lashana Lynch (No Time to Die, The Woman King) som hans fru Rita. Bob Marley: One Love hyllar den ikoniska artistens liv och musik, musik som inspirerade generationer med sitt budskap om kärlek och gemenskap.

Plats: Angereds Bio, Kulturhuset Blå Stället, Angereds Torg 13, torsdag 15 februari, kl. 18.00.

Dancing with tears in my eyes @ Aura.

Dancing with tears in my eyes @ Aura.

Pressbild

Dancing with tears in my eyes @ Aura

Mellan Domkyrkan och Grönsakstorget hittar du en klubb med bra priser, musik och aura såklart! Denna kväll bjuder DJ Paulina och DJ Tobbe på klassiska synthlåtar. Dansa och njut av Kraftwerk, Human League, Yazoo, Depeche Mode, Propaganda, Alphaville, OMD, Boytronic, DAF, Page, Erasure, Front 242, Visage, Lustans Lakejer, Ultravox och andra synthfavoriter från 1980-talet. Arrangörerna drar igång festen efter visningen av nya svenska filmen Düsseldorf Skåne på Bio Roy samma kväll, så passa på att köra en helafton i synthens tecken! Fri entré!

Plats: Aura, Bistro Löfqvist å vi, Västra Hamngatan 15, fredag 9 februari, kl. 22.00–02.00.

Black Sabbitch, eller The All Female Black Sabbath som de brukar kallas.

Black Sabbitch, eller The All Female Black Sabbath som de brukar kallas.

Pressbild

Black Sabbitch

Black Sabbitch, föga överraskande kända som det ”kvinnliga Black Sabbath”, har i över ett decennium sålt ut konserter och lyckats imponera även de trognaste Sabbath-fansen, fått en hängiven fanskara och respekt från både kritiker, fans och musiker. De har blivit festivalfavoriter och uppträder konsekvent med några av världens största akter, på stora scener som sällan beträds av typiska ”tribute”-band. Black Sabbitch handplockades av Sharon och Ozzy Osbourne för att öppna den första OzzFest och av Dave Grohl för att spela Cal Jam med Foo Fighters och Iggy Pop, varefter Foo Fighters delade bilder på Black Sabbitch och sa ”vi var förtrollade”. Rock on!

Plats: Galej, Östra Hamngatan 50B (Irish Embassy), tisdag 6 februari, kl. 19.00.

Candlelight Concerts – ABBAs musik på Auktionsverket Kulturarena under det milda skenet av levande ljus.

Candlelight Concerts – ABBAs musik på Auktionsverket Kulturarena under det milda skenet av levande ljus.

Pressbild

Candlelight: A Tribute to ABBA

Delta i firandet av den ikoniska musiken som överskrider generationer och fördjupa dig i magin av ABBAs hits på Gothenburg Tribute Concert. Låter det lite lätt magiskt? Jomen, enligt ryktet skapar konserter med levande ljus en mer levande, multisensorisk musikupplevelse till imponerande platser som aldrig tidigare setts. Så förbered dig på en kväll med förtrollande melodier, upplyst av ett hav av levande ljus, framförda av Wulfson Quartet. Åldergräns 8 år i målsmans sällskap, 16 år utan. Dörrarna öppnar 40 minuter före själva eventet.

Plats: Auktionsverket Kulturarena, Tredje Långgatan 9, fredag 9 februari, kl. 18.30 och 20.45.