Den 29 september lyfts coronarestriktionerna. Det vill Stockholms stad fira. Det gör man genom att bjuda in till musikfest i Kungsträdgården, två lördagar i rad – den 2 och 9 oktober.

– Vi har arbetat intensivt med att återstarta Stockholms kulturliv och det är roligt att nu kunna genomföra två större evenemang på en så pass viktig kulturarena som Kungsträdgården är, kommenterar kultur-och stadsmiljöborgarrådet  Jonas Naddebo (C).

Livemusik i tre timmar

Startskottet går klockan 16. Sedan blir det livemusik i tre timmar.

Den 2 oktober hälsar Stephen Simmonds välkommen. Han har ett tiomannaband med sig och dessutom flera gästartister: Lisa Nilsson, Molly Hammar och dj:n Choco Canel. Sist ut är The Hives med ett kort framträdande.

Den 9 oktober är Myra Granberg först upp på scenen klockan 16. Sedan presenterar kulturorganisationen Selam hyllade rapparna Naod och Imenella och det blir dj-musik med Mike Yangstar och MC Damion.

Mycket på gång i höst

Det är första gången på 1,5 år som Kungsträdgården åter blir en plats för kulturella evenemang. Och mer är på gång. Staden har knutit till sig näringslivet, fastighetsägare och det fria kulturlivet för att återstarta Stockholms kulturliv under parollen "Välkomna tillbaka till kulturen”.

Några exempel är "Kulturens superspridare" (50 shower för barn och äldre i samlingslokaler runt om i staden), Stockholms jazzbänkar (jazz som spelas på ljudbänkar i Kungsträdgården vecka 40–42) och operabussen Sad Girls (som kör runt i staden kl 17–20 den 30 september, den 3–7 oktober och den 10–13 oktober).

– Det kommer att bli en höst och vinter då kulturen återigen fyller våra dagar med glädje, energi och inspiration säger Jonas Naddebo.