Det var den sista februari förra året som SSHL:s aula brann ned kunde inte räddas. Den nära 100 år gamla historiska byggnaden fick rivas helt.

Sedan dess har frågan varit vad det ska bli på platsen där aulan stod. Om det skulle bli något överhuvudtaget. Skolan har arbetat intensivt sedan branden med en placering av en ny aula. En projektgrupp har tittat på olika möjligheter för en lämplig placering, med tanke på områdets förutsättningar och skolans framtidsplaner.Nu har skolans styrelse fattat beslutet att bygga en ny aula på den ursprungliga platsen

– Det är skönt att vi nu har ett beslut om placeringen, även om vi i dagsläget inte kan säga när bygget kommer att påbörjas. Men start för projektering beräknas till hösten 2022, säger Carina Nilsson som är rektor och skolchef på SSHL i ett pressmeddelande.

Innan byggstart är det många delar ska planeras och falla på plats. Finansieringen av den nya aulan håller på att säkerställas. Möjligtvis kommer aulan att byggas ihop med skolans idrottshall. Då kan skolan få lokaler för både idrott, fritid, möten och samlingar på ett och samma ställe.

– Sedan branden har vi brottats med platsbrist och ett utmanande pussel för att få verksamheten att fungera. Aulan har verkligen en central och viktig roll för våra elever och aktiviteter. Vi förlorade inte bara vår samlingslokal, utan även alla inventarier, kontor, bildsalar och skolans gym, säger Carina Nilsson. 

Under året har en bok med minnen från den gamla aulan tagits fram. Den ges snart ut till de som beställt den.

https://www.mitti.se/nyheter/sshls-rektor-valdigt-sorgligt/repuca!LSh8Qmdr7GxI2t8@4Obu6A/