I förra veckan var det invigning för bygget av Sjösportcentret i Norrviken. Slutgiltigt beslut om satsningen fattades i mars och arbetet påbörjas på riktigt först i nästa vecka, men det symboliska spadtaget ville man alltså ta ett par veckor före valet.

Samma spade med tre handtag kom till användning på nytt i måndags då majoritetens gruppledare kastade grus och invigde bygget av Edsbergsskolans nya skolgård.

Inget spadtag men väl en bandklippning skedde också i början av förra veckan då SKAB:s ordförande Thomas Ardenfors (M) och kultur- och fritidsnämndens odförande Thomas Nyman (KD) manifesterade att nya skyltar satts upp i Edsbergsparken.

En tillfällighet

Enligt Thomas Ardenfors är det en tillfällighet att spadtag och invigningar duggar så tätt just under veckorna före valet.

– Vi är så klart glada att kunna visa upp till exempel sjösportcentret även om vi gärna hade kunnat ta spadtaget tidigare, och även skyltarna i Edsbergsparken skulle egentligen ha kommit upp redan för ett år sedan.

Klart hösten 2023

Både sjösportcentret och skolgården i Edsberg beräknas bli klara hösten 2023. Något som däremot redan är klart är skylten i Edsbergsparken, alldeles intill Edsbacka krog. Sollentunapartiets Anki Elken är glad för det, men också arg då hennes partikamrat Andréas Näsman har propagerat i flera år för bättre skyltning i parken.

– Han har jobbat för detta och nu fixar de det till slut och står där och klipper band och slår sig för bröstet. Dessutom har de skrivit fel namn på skylten. Det står Edsbacka Wärdshus i stället för Edsbacka krog, säger hon.

"Måste smälta in"

Thomas Ardenfors tar kritiken med ro.

– Vi är bara glada att det är fler som brinner för Edsbergsparken. Skyltar är en självklar del av arbetet, men bara en del av utvecklingen där. Men i en så här känslig kulturell miljö kan du inte bara smälla upp skyltar lite hur som helst. De måste ha rätt uttryckssätt och smälta in. Att det blev fel på ett namn är ingen fara, det går att justera, det fixar våra tjänstemän snabbt och rappt, säger han.