Storpubliken, 547 åskådare i Svea Arena, bjöds på en gastkramande tillställning då gästerna jagade kvittering i slutet. Men i slutsekunderna avgjorde Fredrik Wink med 3–1, och SHC-spelarna kunde jubla och sätta igång kramkalaset.

– Det var ett sanslöst drama på slutet och det var ett otrolig uppoffrande spel från alla i laget. Men vi klarade det. Jag är stolt över den prestation laget gjort den här säsongen, säger Andreas Paulsson till hockeyettan.se.

Hyllar Adam i buren

Den 48-årige sportchefen hade inte tänkt vara med på isen själv den här säsongen men SHC:s tränare Kjell G Lindqvist lyckades övertala Paulsson att göra comeback. Det är alla i SHC med all säkerhet glada för i dag, för veteranen bidrog med hela elva poäng på tio matcher i play off-spelet.

Själv vill Andreas Paulsson emellertid lyfta fram en annan spelare, målvakten Adam Mattsson som kom in i truppen sent från Vallentuna.

– Jag skulle säga att han har varit helt avgörande för oss i den här kvalserien. Det är en väldigt bra målvakt, och jag visste att han skulle palla trycket när det var dags för playoff och kvalserie.

Liten budget

Nu gäller det för sportchef Paulsson att bygga en trupp för kommande säsong i Hockeyettan. 

– Vi kommer inte kunna värva 15 spelare från ”ettan” och kommer säkert ha en av de minsta spelarbudgeterna i hela serien. Men vi får bygga laget på annat sätt och locka med annat än pengar, säger han.