På Vallentunas näringslivsdagar i förra veckan höll han ett engagerat tal till Bilistens försvar.

– Vi kan inte vara utan posthantering och bensinmack. Skulle de försvinna får bostadspriserna pyspunka, säger han till Mitt i Vallentuna. Det ökar risken för bankerna med mer än den miljon som Bilisten behöver låna.

Pengarna behövs till en oljeavskiljare.

I våras sökte Bilisten lån för investeringen. Svaret från banken blev nej.

– Vi har varit kunder i 17 år och det har aldrig varit några bekymmer. Vi hade förväntat oss lånet, annars hade jag inte pratat med entreprenörerna, miljökonsulterna och Roslagsvatten, säger Saliba "Salle" Klour som driver Bilisten med sin kompanjon Josef Baghdo.

Saliba Klour

Saliba Klour

Saliba Klour

Under pandemin minskade efterfrågan samtidigt som dagens bilar kräver mindre bränsle.

Kommunens miljöinspektörer ville att åtgärderna skulle vara klara den 1 juni, men gav respit till den 1 oktober.

Det skulle ge möjlighet att vända ekonomin.

– Vi är ju fortfarande kvar här tack vare alla våra stamkunder här ute. Men vi är också beroende av sommargästerna. Och sommaren regnade bort.

Bilisten gick i förra veckan ut på Facebook om att macken är hotad, något även Ica Brottbyhallen gjorde. Inläggen har fått hundratals likes och många uttrycker sitt stöd.

– De har varit fantastisk uppslutning. Men vi har kvar butiken, det är viktigt att förklara för kunderna. Och vi är väldigt tacksamma för Viktors engagemang och stöd.

Han hoppas fortfarande att finansieringen ska lösa sig.

– Vi jobbar på det och har inte hunnit sätta oss med banken än. Men vi kommer igen. Så är det bara, säger Saliba "Salle" Klour.