En ny restaurang planeras öppna i Stockholm. Det som sticker ut: En fokuserad satsning på att erbjuda Sveriges godaste pommes frites.

– Vi ville starta något med inspiration från vårt hemland. Och i Sverige finns det inga restauranger som satsar på riktigt goda och välgjorda pommes frites, säger Marvin Romein som tillsammans med sin holländska kollega Jorit Gras står bakom satsningen.

Tanken är att "Pom Friterie" ska öppnar under våren 2023 i hörnet av Regeringsgatan och Lästmakargatan. Just nu arbetas det för fullt med menyn som beskrivs innehålla många likheter med holländsk street food.

Varför just en satsning på pommes?

– I Stockholm har det satsat mycket på att höja kvaliteten på pizzor och hamburgare. Exakt samma sak har hänt i Belgien och Holland de senaste tio åren, fast med pommes frites. Det här vill vi nu ta till Sverige.

Marvin och Jorit har utvecklat sina handskurna pommes frites i nästan tre års tid nu. Bland annat importerar de potatis som enbart odlas för att användas till pommes frites.

Pressbild

– Vi köper den från en ekologisk bonde på den holländska Nordsjökusten, där jorden är mycket mineralrik vilket ger potatisen en mycket bra smak.