Mitt under en pågående klippning blev 24-åringen ihjälskjuten i frisörstolen på salongen på Marklandsgatan.

Nu åtalas två unga män, 19 och 20 år, för inblandning i mordet, som ägde rum den 9 juli 2021.

På en övervakningsfilm syns hur två mörkklädda personer med pistoler springer in i lokalen via en öppen bakdörr.

– Offret skjuts bakifrån på nära håll. Det är en brutal avrättning och uppenbart att gärningsmännen inte bryr sig om att andra personer i offrets närhet kan träffas av skotten, säger Stefan Olofsson, utredningsledare vid grova brottsektionen i Storgöteborg i ett pressmeddelande.

https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/polisen-soker-vittnen-efter-mordet-i-frisorsalongen/repuhd!wa7KtepqHm@0VfjqWnxYA/

Betydande planering

19-åringen misstänks vara en av de två skyttarna medan 20-åringen misstänks för medhjälp till brottet.

Under utredningarna har ytterligare en misstänkt skytt förhörts, men brottsmisstankarna mot honom har lagts ned på grund av otillräcklig bevisning.

Förundersökningen har visat att dödsskjutningen har föregåtts av betydande planering och redan tidigt i utredningen fanns omständigheter som talade för att mordet var en del av konflikterna i den kriminella miljön i sydvästra Göteborg.

Tillhört samma gruppering

Enligt lokalpolisområdeschefen Christian Nylén har mordet en tydlig koppling till de kriminella grupperingarna i området.

– Den som mördats har tidigare ingått i det nätverk som de nu misstänkta tillhör. Att våra utredningar leder till åtal är avgörande för att bekämpa de kriminella nätverken. Forskning visar att om risken för att åka dit för ett brott är stor är detta mycket mer avskräckande än hårdare fängelsestraff.

Rättegången startar i Göteborgs tingsrätt den 24 november.